گز سنتی ترین شیرینی ایران بوده است و تولید ان به اصفهان و بلداجی اختصاص دارد بنابراین می توان دید که بهترین تولید کنندگان این گزهای مرغوب و درجه یک سنتی بوده اند و در حال حاضر این توزیع و پخش توسط بازار گز ایران صورت می گیرد.
و اما نحوه ی تهیه و تولید این گزهای سنتی اصفهان که همواره براساس مواد اولیه ی مورد نیاز ترکیب می شود یکی از مواد اولیه شیرین کننده ی گز انگبین بوده است که می توان علاوه بر وجود انگبین های گیاهی از ترنجبین هم یاد کرد، به این ترتیب در ترکیب نمودن با مغزهای چون پسته و یا بادام باعث تهیه و تولید گزهای لقمه ای با آردی می شود.