شیرینی سنتی و مخصوص ایران گز نام دارد که مرکز اصلی تولیدی این شیرینی مخصوص اصفهان با بلداجی بوده است و این امر هم بخاطر پوشش گیاهی انگبین می باشد که در این منطقه رویش دارد.
انگبین یکی از عصاره های شیرین کننده ی طبیعی گز بوده است که مورد استفاده قرار می گیرد، و باعث تهیه و تولید نوع گزهای لقمه ای با آردی می شود.
و اما گزهای مخصوص و سنتی ایران که همان گزهای لقمه ای با آردی بوده اند ولی با درصدهای بالاتری از مغزها که از عصاره های شیرین کننده ای چون انگبین، ترنجبین، شیرخشت، بیدمشک و … استفاده می کنند و باعث تهیه و تولید گز به طعمی متفاوت و خوشمزه ای می گردد.