مرکز تولید گز در ایران کجاست؟ تولیدات انواع گزهای لقمه ای و آردی چگونه می باشند؟ نوع مغز مصرفی در تهیه ی گز چیست؟ ایا تنها از مغزهای پسته و بادام بوده اند؟
ابتدا به معرفی شیرینی گز می پردازیم که گز یکی از شیرینی های سنتی ایران زمین بوده است که تهیه و تولید ان به زمان پادشاهان خیلی دور باز می گردد که تا به امروز صنعت تولید این شیرینی سنتی حفظ شده است واما مرکزهای اصلی تولید گز در ایران هم متعلق به اصفهان و بلداجی می باشد که البته در شهرهای دیگری چون یزد می توان شاهد تولیدی از گز بوده باشیم.
حال این تولیدات گز که در نوع لقمه ای و آردی بوده اند با وجود اینکه دارای مواد و ترکیبات یکسانی هستند این نوع قالب گیری بوده است که تفاوت های را حاصل نموده و در پایان کار گزهای آردی در بین آردهای مخصوصی قرار می گیرند که باعث حفظ طعم تازگی گز می شود، همچنین نوع مغزهای مصرفی در تولید گز این مغزهای پسته و بادام که گاه در نوع مخلوط نیز عرضه می شود و تهیه ی گز با سایر مغزهای دیگر در نوع سفارشی تهیه و تولید می گردد.